Familie-opstellingen en organisatie-opstellingen

summer-happiness-photoGa hier naar de vernieuwde website van mijn praktijk: www.praktijksensus.com

IN KORTE TIJD EEN KRACHTIG RESULTAAT!
Mijn ervaring leert dat indrukwekkende en helende belevingservaringen mogelijk zijn door opstellingen, juist daar waar door andere interventies niets verandert.

 

WANNEER KAN EEN OPSTELLING VOOR JOU WERKEN?
Bij conflictsituaties en buitensluiting (bijv. bij familie, het gezin, de partner, werk, school, vereniging, vrienden).

  • Bij ongewenste emoties waarvan de oorzaak moeilijk te vinden is zoals diep verdriet, somberheid, boosheid en ondefinieerbare angsten. Bij obsessies.
  • Zelfs bij een burn-out of fysieke klachten zonder duidelijke oorzaak, ziekte, verslavingen en overgewicht kan een opstelling helderheid, inzicht en/of een positieve verandering teweegbrengen.

Ervaar de kracht van opstellingen waarbij onderlinge dynamieken zichtbaar worden. Dit kan een diepgaand verstandelijk, emotioneel en gevoelsmatig inzicht geven in jezelf, anderen, systemen (groepen mensen) en dynamieken. Door dit diepere inzicht in de belemmeringen en bewegingen kunnen blokkades worden opgeheven, kunnen er veranderingen, rust, harmonie en herstel komen. Misschien zijn referenties het beste voorbeeld. 

WAAROM WERKEN MET SYSTEMISCHE OPSTELLINGEN?
Als persoon met ieder on eigen (on)bewustzijn zijn we deel van groepen mensen, die we gemakshalve aanduiden als systemen. Het meest bekende systeem waar iedereen toe behoort is de familie/het gezin (van oorsprong). Daarnaast zijn er vele andere systemen zoals scholen, bedrijven, organisaties woongemeenschappen, verenigingen enz. Als individu beïnvloeden we het systeem (de groep), maar het systeem (de groep) beïnvloedt ons onbewust op een vele ruimere wijze dan we denken en in de eerste instantie op allerlei wijze voor mogelijk houden. Zelfs vanuit eerdere generaties kunnen zaken blokkerend werken op de groep of de persoon. Eenieder neemt zijn eigen familiesysteem ook mee naar andere systemen zoals bijv. naar het werk of school of vereniging.
Uit persoonlijke ervaring en ervaringen vanuit cliënten kan ik stellen dat grote positieve veranderingen kunnen voorkomen, dat situaties opgelost kunnen worden, relaties hersteld kunnen worden, dat alles weer kan gaan stromen….soms heel snel, soms in tijd. Vooral daar waar andere therapieën stagneren, omdat men niet bij de kern kan komen.
Systemische opstellingen blijken een krachtig middel om onverwerkte vraagstukken te helen met een lang doorwerkende uitwerking.

Familie, -structuur -en organisatieopstellingen zijn binnen het systemische werk de meest bekende toepassingen.
Voor organisaties en bedrijven zijn opstellingen zeer geschikt. Organisatie-opstellingen kunnen worden toegepast voor het inzichtelijke maken en oplossen van organisatie –en bedrijfsproblemen.

WAT DOE IK?
Als Psychodynamisch therapeut en coach ben ik daarnaast opstellingsbegeleider en o.a. opgeleid door Otteline Lamet, leerling van Bert Hellinger.
In mijn werk zijn jouw gevoel van veiligheid en warmte met (indien nodig) goede nazorg voor mij belangrijke aandachtspunten. Misschien zijn referenties het beste voorbeeld. 

NIEUWS:
Ontdekkingen en bewijzen vanuit de nieuwe wetenschap geven een meer logische kijk op het werken met  (systemische opstellingen), waarbij energetische ervaring en verschuiving van blokkerende overtuigingen op denk –en gevoelsniveau, maar ook het wegvallen van tijd en ruimte een belangrijk onderdeel uitmaken.
Inmiddels zijn er op wetenschappelijk gebied grote veranderingen en acht men het bewezen dat de materie een energievorm is die voortkomt uit het grote bewustzijn en niet andersom. Verder achten wetenschappers het bewezen dat tijd en ruimte niet werkelijk bestaan, maar tools zijn voor de mens om te kunnen functioneren zoals wij dat doen en gewend zijn. Robert Lanza, door Times magazine aangewezen als een van de 3 meest vooraanstaande wetenschappers van dit moment, beschrijf in zijn boeken “Biocentrism” en “beyond Biocentrism” haarfijn alle details hieromtrent.
Volgens vooraanstaand stamcelwetenschapper en hoogleraar in de medische wetenschap Bruce Lipton beïnvloeden overtuigingen de cellen en het DNA, ook generaties lang. DNA, genen en genetische patronen zijn beïnvloedbaar en veranderbaar als overtuigingen veranderen. Hij beschrijft dit in zijn bestseller “Biologie van de overtuiging”.
Deze nieuwe onderzoeken ondersteunen op brede wijze de systemische opstellingen, wat tot voor kort werd gezien als “fenomenologisch”.
Opstellingen werken inzichtgevend, verhelderend en diep. Het is een prachtige manier om snel bij de kern van een (zelfs vaak onzichtbaar en geheim) probleem te komen.

Samen met Peter Wever organiseer en begeleid ik regelmatig workshops waarin kennis kan worden gemaakt met de basis en de werking “belevingsavonden systemische opstellingen”. Tijdens deze avonden komen een aantal oefeningen aan de orde, waarbij elke deelnemer de basisprincipes kan ervaren, er worden dan ook één of twee opstellingen gedaan. Wij organiseren ook “ervaringsavonden“, waarin familie, -structuur -of organisatieopstellingen worden gedaan.
Prijzen kunt u vinden onder tarieven op deze site.

Daarnaast kan er, met het oog op privacy, in mijn praktijk een afspraak gemaakt worden voor een persoonlijke opstelling, zowel één op één (cliënt en therapeut) als met een groep ervaren therapeuten die als representanten zullen werken. Zie onder tarieven op deze site.

Ben je nieuwsgierig?
Loop je vast of heb je vragen?
Wil je verandering?
Wil je ontwikkeling en groei?
Sta je open voor een bijzondere beleving?

Je bent van harte welkom! Wil je meedoen meld je dan aan.
Het aantal deelnemers dat mee kan doen is iedere keer beperkt. 

Meer informatie kun je vinden op de sites van:
www.biovion.nl
www.djoj.nl 

Kijk hier voor de agenda
Voor een aanmelding kunt u naar de contact-pagina of via onderstaand contactformulier.

 

 

systemische therapie, systemische therapie, systemische opstellingen, systemische opstellingen, systemische opstellingen, systemische opstellingen, familieopstellingen, familieopstellingen, organisatieopstellingen, organisatieopstellingen, organisatieopstellingen, familieopstellingen, Bert Hellinger, Bert Hellinger, Franz Ruppert, Franz Ruppert, Franz Ruppert, opstellingen, Hier: hausarbeit schreiben lassen ghostwriter familieopstellingen, opstellingen van het verlangen , opstellingen van het verlangen, opstellingen van het verlangen.