Referenties

Ga hier naar de vernieuwde website van mijn praktijk: www.praktijksensus.com

Door een pestverleden had ik een mooi afweersysteem bedacht om te overleven. Maar dat vergde veel van mijn lichaam, waar ik niet naar luisterde en uiteindelijk kreeg ik een flinke waarschuwing dat ik zo niet verder kon gaan. Samen met Monique hebben we de issues uit het verleden aangepakt en weet ik eindelijk weer wie ik echt ben. En ze heeft me geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. En om goed naar mijn lichaam te luisteren.

Groet Christa

______________________________________________________________________________________________________________________

Ik was overspannen en voelde angst voor de angst. Monique heeft mij professioneel begeleid bij het aanpakken van die angst met EFT (emotional freedom techniques). Vooral de zin “dat ik dit voorgoed kan veranderen” deed veel met mij. Inmiddels onderga ik een heel transformatieproces en ik voel mijn lijf per dag herstellen. Het gevoel in mijn hoofd is rustiger, mijn denken is positiever en ik heb weer meer vertrouwen in mijzelf. Als ik het van 0-10 zou moeten aangeven, waarbij 0 niet goed is en 10 heel goed dan voel ik mij nu een 9.
Monique is een fijne therapeut, ik voelde mij zeer op mijn gemak bij haar. Ik ben nu een aantal dagen verder en kan echt zeggen dat ik grote stappen in de juiste richting heb gemaakt.

V.C. _____________________________________________________________________________________________________________________

In januari 2012 begon er een zwarte periode in mijn leven en in het leven van mijn gezin.

Onze zoon Teun maakte de keuze op de leeftijd van 21 jaar om uit het leven te stappen, weg van dit aardse leven. Teun met altijd een lach op zijn gezicht, een sportieve, vrolijke en spontane jongeman met veel vrienden.
Voor ons zo onverwachts en wij bleven achter vol onbegrip en met vragen: Waarom, waarom?

Verdriet en schuldgevoel gaat je leven beheersen. Iedere dag is een dag van overleven. Een rugzak vol verdriet, zo zwaar om te dragen.
Familie en vrienden helpen je om die rugzak van verdriet te dragen, maar steeds val je weer achterover. Dan raak je zelf in een diep zwart gat.
Je legt een weg af langs psychologen, lotgenotengroep etc., maar het lukt niet om uit het zwarte gat te klimmen, je zakt steeds verder weg.

Via een “wonderlijke route” kreeg ik het adres van Monique. Na enige tijd nam ik contact op en maakte een afspraak. Enigszins sceptisch reed ik er naar toe, met de vraag: Wie kan mij in deze uitzichtloze situatie nog helpen? En zowaar ik heb het antwoord gevonden: Monique!

Het was een lang, intensief en pijnlijk proces, door Monique met kennis en kunde begeleid. Met haar warme stem en karakter, haar manier van werken, inventief en geduldig, heeft zij mij de kracht en het vertrouwen gegeven dat het ging lukken.
Mijn leven komt weer in beweging. Zoals het was zal het nooit meer zijn, maar ik kan weer lachen en genieten van kleine alledaagse dingen. De eerste stappen op weg om de verbinding naar mijn directe omgeving te herstellen. Zonder de hulp van Monique was me dit nooit gelukt!

LvdH

___________________________________________________________________________________________________________________

Ik heb bij Monique wijsheid en zachtheid mogen ervaren waardoor ik op een dieper niveau kon voelen wat er met me aan de hand was (en is). Het heeft me nieuw inzicht gegeven en veranderd. Ik zou haar zeker aanraden aan vrienden en familie!’

E.

____________________________________________________________________________________________________________________

Hoi Monique,

Ik heb veel aan je begeleiding gehad en veel geleerd, zodat ik dit nu zelfstandig in praktijk kan en durf te brengen. Het intense diepe verdriet wat mij hinderde in het leven is voor 98% weg. Bovendien vind ik je een zeer prettig en vooral warm persoon!!! Bedankt voor alles!

Groetjes, M.

______________________________________________________________________________________________________________________

Toen ik bij Monique in therapie kwam liep ik al jarenlang tegen een aantal blokkades aan, waardoor ik helemaal vast liep. Eerder ben ik ook via de GGZ begeleid, wat aanvankelijk goed leek te gaan. Door onvoldoende begeleiding en steeds wisselende psychologen (buiten mijn beslissing om) verliep dat niet goed. Ik ben in een terugval geraakt en heb het vertrouwen in de GGZ verloren. Met de begeleiding van Monique heb ik weer het vertrouwen herwonnen in therapie en voel mij geaccepteerd, ondersteund en begrepen. Inmiddels na 7 sessies zijn er voor mij behoorlijke en grote veranderingen gekomen.
De band met mijn zoon is sterk verbeterd. Ik ben begripvoller, meelevender en geduldiger naar mijn zoon. Dáárvoor stonden we loodrecht tegenover elkaar met continue conflicten.
persoonlijk is er voor mij ook veel veranderd. Ik heb een persoonlijke groei ervaren, waarbij ik dichter bij mijn gevoelens ben gekomen. Ik heb inzichten gekregen in het steeds terugvallen in dezelfde situaties. Ik ben minder vlak en geniet meer van de dingen en ik heb meer zelfvertrouwen. Ik slaap weer goed, voel me niet meer moe, heb minder last van hoofdpijn en word tegenwoordig vóór de wekker wakker. Ook mijn werk loopt beter.
Door deze geweldige ervaring merk ik dat ik beter in het leven sta met de hulp die ik heb gekregen en zo wil en ga ik ook de positieve lijn voortzetten.

P vd R

_____________________________________________________________________________________________________________________

Bij Monique heb ik familieopstellingen gedaan. Het was voor mij een leerzaam en liefdevol gebeuren. Ik voelde me veilig en begrepen.
Het was fijn dat we snel tot de kern van de zaak kwamen. Dat gaf mij gevoelens van opluchting, blijdschap en herkenbaarheid.
Ik zou Monique van harte aanbevelen bij alle mensen die worstelen met familieproblematiek.

Hartelijk dank en veel liefs van G.V.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Een tijdje heb ik bij Monique een therapeutisch traject gevolgd en dat heeft mij werkelijk enorm geholpen. Toen ik startte voelde ik mij depressief en zwak, tegen de tijd dat ik ermee ben gestopt was ik vol levenslust en kracht. Ze neemt tijd voor je en is vol aandacht. Aan het einde van het traject voelde ik mij na ieder consult happy en in balans met de ervaring van steeds meer innerlijke rust en dat is zo gebleven.
Ze is professioneel, verstaat haar vak, heeft veel ervaring en pakt snel de kern. Daarnaast is ze een warm en fijn persoon die de tijd voor je neemt en vol aandacht is. Ik zal haar altijd dankbaar blijven en beveel haar aan iedereen aan.

S.C.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Toen ik dankzij een gelukkige referentie bij jou belandde, was ik meer dan uitgeput en nog net niet gekwalificeerd als burnout. Mijn toestand was het gevolg van jaren, zo niet mijn hele leven lang aan mezelf voorbij lopen en over mijn eigen grenzen heengaan.

Een aantal maanden verder ben ik blij verbaasd over de resultaten die we hebben behaald: ik ervaar ik een beetje als nieuw uitgevonden. De kern van die nieuwe staat van zijn is dat ik geleerd heb mezelf te kennen en accepteren. Nu, meer bewust van wie ik écht ben en van wat ik kan, verander ik niet alleen zelf maar de hele wereld om me heen. Dergelijke ervaringen ken je wel uit boekjes en verhalen, maar om het zelf mee te maken, is bijzonder.  Alle interacties verschijnen in een nieuw licht. Het is bijna als een ander leven. Sommige omstandigheden of mensen in mijn omgeving verdwijnen of verliezen aan betekenis, andere blijven, maar beleef ik in een ander perspectief: de panelen verschuiven.

Net zo min als ikzelf ‘volgens het boekje’ aan het einde van mijn latijn ben geraakt, was jouw aanpak dat gelukkig evenmin. Waarmee ik bedoel dat ik bij jou als persoon in het middelpunt stond en nooit het gevoel had dat ik in enig protocol werd geperst. Dat deed je niet om professionele voorschriften en richtlijnen te negeren maar juist om de middelen en methoden zo effectief mogelijk in te zetten.

De manier waarop jij mij hebt begeleid was altijd weer verrassend. Je bent een dame die mij ontmoette vanuit je hart, zonder daarbij doelgerichtheid en professionaliteit uit het oog te verliezen. De sessies bij jou waren zelfs mijn leukste uitstapjes waar ik nog altijd naar uitkijk. Dat komt door jouw onversneden aandacht, met je hele persoon. Vaak gebeurde het dat wanneer ik, een in mijn ogen, ‘kleine oprisping’ benoemde, het om een groot thema bleek te gaan.

Zo was het ook dat mijn oorspronkelijke hulpvraag –  het onderkennen, voelen en omgaan van mijn eigen grenzen –  een hele ontwikkeling door maakte. Achter mijn nood ging een grote kluwen schuil, die we in een overzichtelijke periode hebben kunnen ontwarren.

Bij je aanpak heb je van een waaier aan methoden gebruik gemaakt: we hebben sessies met EMDR gedaan, regressie, lichaamswerk, systemisch werk, noem het maar op. Bijzonder waren de tekeningen die je me helemaal aan het begin vroeg te maken. Die bleken een rode draad te bieden waar we nu nog regelmatig op terug grijpen. Tekeningen die voor mij voor mooie jeugdherinneringen stonden, wierpen licht op constellaties die helemaal niet zo onschuldig gelukkig bleken te zijn. Het waren confronterende inzichten waaraan jij me geholpen hebt, die tijd en moeite kostten om te bevatten en te verwerken. Dat heb je op een subliem fijne manier gedaan. Nu achteraf kijkend besef ik dat ik in mijn oorspronkelijke nood niet in staat was mijn eigenlijke behoefte te onderkennen, laat staan te formuleren.

Nu we ons traject op dit moment afbouwen, heb ik voor mezelf besloten dat ik graag regelmatig onderhoud bij jou wil plegen. Ik hoop dat je nog heel veel lange jaren daarvoor beschikbaar zult zijn.

LK

___________________________________________________________________________________________________________________

Ha Monique,

eindelijk heb ik er even tijd voor gemaakt. Diezelfde avond heb ik, toen ik thuis kwam, mijn ervaring opgeschreven. Gelukkig maar want nu kon ik mijn aanvullingen erbij schrijven.
In ieder geval heb ik inzichten gekregen en er vrede mee. Meer als een soort bevestiging. Nu mag ik eindelijk de boel loslaten, pfff…wat een gesjouw toch met andermans gedoe… …

Ik vond het verrassend te zien dat het met zo’n kleine groep in deze ruimte ging gebeuren. Het voelde heel veilig, Peter ken ik al langer en is veilig en vertrouwd voor mij en van jou, Monique, had ik gelijk een heel goed gevoel. Zoals een zus zou moeten zijn.

Ik vond het spannend en tegelijk verwachtingsvol. Ik heb me vaak in de steek gelaten en gekwetst en afgewezen gevoeld door mijn familie. Zo eenzaam, diep diep ver weggestopt.
Het zou fijn zijn om hier wat duidelijkheid in te krijgen, want de dingen zijn nooit zo zwart/wit…

Mijn verslag van de familie-opstelling is wegens privacybescherming weggelaten, het einde luidt:
…..
uiteindelijk nam ik de plaats in van mijn representant, ging op mijn knieën en zei tegen oma (van een afstand -de scheidslijn tussen leven en dood-  en keek oma aan)
“Ik leef mijn leven en jij mag door mij leven.”
“Maar ik erken dat jij dood bent.”

Dit is belangrijk! Dit maakt mij vrij. Ik ben niet schuldig aan de dood van oma of het onvermogen van mijn moeder om liefde te geven en te ontvangen. Ik hoef het niet op te lossen.

Deze avond heeft mij een groeiend inzicht gegeven en een besef van mijn eigen pure autonomie.

Ik Ben.
Ik Ben is vrij.
Mijn Ik-Ben is Liefde.
(dit elfje komt spontaan in mij op!)

Dag lieve Monique, je bent een mooi mens.
Liefdevolle lente groet,
M. vd V.

____________________________________________________________________________________________________________________

Vóór mijn 40e had ik al het ergste meegemaakt wat iemand kan meemaken. Voor mij was het zo. Ik verloor mijn kind. Mijn wereld stortte in. Ik voelde niets meer, wilde niets meer en hoe ik dit heb overleefd weet ik bijna niet meer. Alles ging op de automatische piloot.

Het is nu 6 jaren geleden en ik zat met een heel leeg gevoel vanbinnen, maar kan er nu gelukkig beter mee leven en omgaan dan toen. Ik heb meerdere psychologen gehad, maar niemand heeft mij kunnen helpen. Iedereen luisterde naar mijn verhaal, maar verder gebeurde er niets. Daar had ik weinig aan, maar daar ben ik natuurlijk pas later achter gekomen. “Je moet het een plek geven”, was het antwoord altijd. Ja, alsof dat zo gemakkelijk is hoor…..
Dat gevoel kent gelukkig niemand, voordat je het zelf hebt meegemaakt.

Toen kwam ik in contact met Monique. Ik moest voor de eerste keer in mijn leven met mijzelf aan de slag. Dat had ik eerder, bij alle psychologen waar ik ben geweest, nog nooit gedaan.
Ik moest nadenken over dingen. Vragen stellen aan mijzelf, opdrachten doen. Eerst dacht ik; “wat is dit vreemd”, maar daarna heb ik dingen over mijzelf ontdekt , waar ik zelf nooit achter zou zijn gekomen zonder de hulp van Monique.

Monique heeft naar mijn verhaal geluisterd, maar echt geluisterd, hoe het hoort. En zo moet het zijn. Ze gaf mij een fijn gevoel, zodat ik mijzelf kon zijn en eerlijk tegen haar en mijzelf kon zijn. Gedachten en uitspraken waar ik mij al die jaren diep over heb geschaamd heb ik eindelijk durven en kunnen uitspreken. Ik heb daar een plek aan kunnen geven en me daarin lichter kunnen voelen.

Ik kan nu dingen duidelijk zien en goed met mijn verlies en verdriet omgaan. Het voelt goed, ik leef weer, ik voel mij weer compleet.
Daardoor werk ik nu ook dagelijks met zieke kinderen en hun ouders om ze te helpen, wat ik zeker niet had kunnen doen zonder hulp van Monique.

Bedankt…………

____________________________________________________________________________________________________________________

De vanuit het Italiaans vertaalde tekst:
Onderaan is de originele tekst

Bij deze wil ik vertellen over de ervaring die ik, dankzij de therapie van Monique Nouwen heb beleefd en die ik geweldig en wonderbaarlijke vind, ook om mensen te kunnen helpen zoals ik, die zwarte wanhoop hebben gevoeld.

Ik ben een 61-jarige Italiaanse vrouw, gescheiden met twee grote dochters. Ik werk naar grote tevredenheid als advocaat in Florence. Ik heb een mooie praktijk en ben een autonome en onafhankelijke vrouw. Sedert negen jaren had ik een relatie met een man, ook een advocaat, met twee volwassen kinderen en een eerder huwelijk achter zich. De relatie ontstond met veel enthousiasme en leek vervullend op elk vlak. De afspraken tussen ons waren heel duidelijk en hielden in dat we op elkaar konden vertrouwen en binnen de relatie niet ontrouw zouden zijn. Als een van beide een probleem had of van mening zou veranderen, zouden we dat duidelijk en transparant naar elkaar communiceren. Dit hebben we door de jaren heen iedere keer naar elkaar opnieuw bevestigd, vooral op grond van wat ik in een eerdere relatie had meegemaakt.
Hij heeft me altijd gevraagd om hem te vertrouwen, hem te geloven en gezegd dat hij zich nooit zou gedragen als mijn eerdere partner etc.
Op een nacht ontdekte ik onverwacht dat hij met een andere vrouw was geweest, terwijl ik geen enkele signaal van welke aard ook had waargenomen, we hadden net samen een mooie vakantie aan zee doorgebracht. Het was als een enorme klap bij heldere hemel, als een messteek. Na drie dagen kwam hij met het verhaal dat uit hetgeen gebeurd was bleek, dat onze relatie in een crisis was en dat ik een heleboel dingen fout had gedaan. Dus was het allemaal mijn schuld. Hij gooide me in het gezicht dat hij niet meer verliefd op me was en ook niet langer van mij hield. Het was schok op schok.  

Ik wens niemand de kloof te ervaren waar ik mijzelf in bevond. Mijn reactie was ongelooflijk sterk.
Ik kreeg paniekaanvallen, kon niet meer eten en in drie dagen tijd ben ik 5 kilo afgevallen. Ik voelde vanbinnen een continu beven. Ik kon niet slapen en kon me niet concentreren op mijn werk, alleen maar denkende aan hem en wat hij had gedaan. Hoe was het mogelijk dat onze droom van een gezamenlijk levens-project op deze wijze stuk ging. We vertelden altijd dat we samen oud zouden worden..
Dagenlang heb ik gebogen rondgelopen, een gebroken vrouw. Ik ben ook beschaamd om het uit te spreken, maar ik had terugkerende suïcidale gedachten. Ik had geen energie meer, ik, die altijd een bijzonder actief leven heeft gehad, zoals een typische Italiaanse vrouw dat heeft. 40 dagen lang heb ik geen boodschappen gedaan, niet gekookt en niet schoongemaakt. Ik sleepte mij naar mijn werk, maar raakte vaak spullen kwijt, ik vergat dingen, dus was ik ook vreselijk bang om fouten te maken in mijn werk, met ernstige gevolgen. Ik ben altijd een vrouw geweest die wakker werd met een gelukkig gevoel en een glimlach, iemand met veel levenslust die ook de kleine dingen kan waarderen. Plotseling, was het alsof ik iemand anders was. Ik zag alleen nog duisternis, wanhoop, ik dacht dat mijn leven voorbij was en dat ik er niet uit kon komen. Dag en nacht obsessieve gedachten over hem, zonder controle over mijn gedachten te hebben.
Eerlijk gezegd vind ik mijzelf geen dom persoon, en toch was de reactie zo sterk en pijnlijk dat ik mij verscheurd voelde. Zaterdagen en zondagen waren een drama, ik had niet eens de afleiding van het werk, hoe zwaar me dat ook viel, dus lag ik de hele dag in bed of wandelde rond in huis, gebogen, onderdrukt, met het gevoel dat ik zelfs niet kon ademen.

Met de hulp van een lieve vriendin, was ik in staat een reis naar Nederland te regelen om naar Monique te gaan. Alleen zou ik daar niet toe in staat zijn geweest. Ik ben vertrokken en in het vliegtuig begon ik te huilen. Dat bleef ik de hele dag doen, ik kon niet stoppen, ik leek een kapotte waterkraan.

De volgende ochtend is Monique begonnen met therapie. Het was pijnlijk en moeilijk, maar het resultaat was geweldig. Ik weet niet, het is alsof mijn hersenen werkelijk zijn ge-reset. Onmiddellijk na de eerste sessie voelde ik me ongelooflijk goed, licht, positie en boven alles vrij van obsessieve gedachten over hem. Ik ben weer de vrouw  die ik daarvoor was, positief, zeker, ik huilde niet meer en voelde geen beven meer in mijn lijf. Ik voelde geen angst meer en zag dingen vanuit een ander perspectief. Voor mij was het een enorme succes en voor mij zou die ene sessie goed genoeg zijn geweest. De volgende ochtend  was er echter nog een tweede sessie. Deze was minder moeilijk, maar zeer diep en vruchtbaar met een bijzonder goed resultaat. Helaas had ik geen tijd meer en moest ik terug, anders had ik nog willen blijven om verder door te gaan met andere stukken.

Ik kwam thuis en mijn leven na 40 dagen hel was veranderd. Vanochtend vertelde men mij: “je hebt een ander licht in je ogen, je bent niet zoals de afgelopen dagen”. Dat klopt, ik voel het, mijn ogen zijn niet meer vertroebeld en zonder uitdrukking. Mijn leven heb ik weer in eigen handen genomen en ik  loop over van energie. ik ben weer normaal, ik was bijna vergeten hoe het was om je normaal te voelen. Het genoegen van het voelen van je eigen kracht en zekerheid en alles vanuit een vernieuwd perspectief te bezien. Geen wanhoop meer te voelen en de shock te begrijpen en te hebben verwerkt, die, zoals Monique dat aangeeft, waarschijnlijk een her-traumatisering is van een eerder trauma veel verder terug in mijn leven. Monique heeft iets wonderbaarlijks gedaan, het is alsof ik mijn leven terug heb gekregen. Ik zal nooit genoeg woorden hebben om haar te bedanken.

Bedankt Monique, je bent geweldig!

Originele Italiaanse tekst:

Con la presente vorrei raccontare l’esperienza da me vissuta, grazie alla terapia di Monique Nouwen, che trovo fantastica e miracolosa, anche per rivolgere un aiuto a chi come me ha vissuto la disperazione più nera.

Sono una donna italiana di 61 anni, divorziata e con due figlie grandi. Svolgo la professione di avvocato a Firenze con soddisfazione, ho un mio bellissimo studio e sono una donna autonoma e indipendente. Da nove anni avevo una relazione con un uomo, anche lui avvocato, con alle spalle un precedente matrimonio e due figli grandi. L’unione è nata con grandissimo entusiasmo e sembrava appagante sotto tutti profili. I patti tra noi molto chiari erano quelli di non tradirci mai e che se uno dei due avesse avuto un problema o un ripensamento, avremmo dovuto dircelo subito con chiarezza e trasparenza. Ciò sempre ribadito negli anni, anche in virtù di quello che avevo passato in una precedente relazione. Mi ha sempre chiesto di credergli, che lui non si sarebbe mai comportato come l’altro etc. Improvvisamente, un giorno di notte ho scoperto il tradimento con un altra donna. Non avevo percepito segnali di alcun genere, dato che avevamo appena finito di trascorrere delle belle vacanze al mare. E’ stato un fulmine a ciel sereno, una pugnalata. Dopo tre giorni ci siamo rivisti ed ha costruito una versione che quell’episodio dimostrava che il nostro rapporto era crisi e che io avevo sbagliato un sacco di cose. Quindi la colpa era tutta mia. Mi ha scaraventato in faccia che non mi amava più e che non era più innamorato di me. E’ stato uno shock sullo shock.

Non auguro a nessuno il baratro in cui mi sono trovata. La mia reazione è stata davvero incredibilmente forte. ho iniziato ad avere attacchi di panico, ho smesso di mangiare e in tre giorni sono dimagrita 5 chili. Avevo sempre un tremito interno. Non riuscivo a dormire, non riuscivo a concentrarmi sul lavoro avendo il pensiero fisso su di lui, su ciò che aveva fatto. Come fosse possibile l’infrangersi di un sogno, di un progetto di vita, visto che avremmo dovuto invecchiare insieme,come sempre ci eravamo detti.
Ho passato giornate piegata su me stessa, una donna spezzata, mi vergogno anche a dirlo, con pensieri suicidi molto ricorrenti. Ero priva di energia, io che ho sempre avuto una vita frenetica, che sono una tipica italiana. Per 40 giorni non ho fatto neanche la spesa, non ho cucinato, non ho pulito la casa. Mi sono solo trascinata a lavorare, ma spesso perdevo la roba, mi dimenticavo delle cose, per cui ero anche terrorizzata di commettere errori nel mio lavoro, con gravissime conseguenze.
Io, che sono una donna che mi sono sempre alzata la mattina felice e sorridente, che ho tanta voglia di vivere che apprezzo anche le piccole cose e la mia vita. Improvvisamente, era come se fossi un’altra, vedevo solo buio, disperazione, pensavo che la mia vita fosse finita e che non ce l’avrei fatta ad uscirne. L’ossessione dei pensieri costanti su di lui, di giorno di notte, non riuscivo a controllare la mia mente. Non mi ritengo una stupida francamente, eppure la reazione è stata talmente forte e dolorosa da sentirmi squarciata. Il sabato e la domenica erano poi un dramma, non avevo neanche la distrazione, seppur faticosa, del mio lavoro, quindi passavo tutto il giorno a letto o a camminare per casa, piegata in due, con l’oppressione, con la sensazione di non farcela neanche a respirare.

Con l’aiuto di una cara amica sono riuscita a programmare un viaggio in Olanda per andare da Monique, da sola non ce l’avrei fatta. Sono partita ed ho iniziato a piangere sull’aereo ed ho continuato tutto il giorno, non riuscivo a smettere, come se fossi un rubinetto rotto.

La mattina dopo Monique mi ha fatto la sua terapia, è stato doloroso e difficile, ma il risultato è stato subito sorprendente. Non so, è come se davvero il mio cervello fosse stato resettato. Subito dopo la prima seduta, mi sono sentita incredibilmente bene, leggera, positiva e, soprattutto, libera dai pensieri ossessivi di lui. Sono tornata ad essere la donna di prima, positiva, mi sono sentita sicura, niente più pianto, niente più tremiti, niente più angosce, ho visto le cose da un’altra prospettiva. Per me è stato un successo enorme e mi sarebbe anche bastato così. La mattina dopo però abbiamo fatto un’altra seduta, meno difficile, ma molto densa e proficua, ho raggiunto un ottimo risultato. Purtroppo, non avevo più tempo, perché altrimenti avrei continuato, magari per altre volte.

Sono tornata a casa e la mia vita dopo 40 giorni infernali è cambiata. Stamani mi hanno detto: “ hai un’altra luce negli occhi, non sei più come i giorni passati”. Ed è vero, lo sento, i miei occhi non sono più appannati e privi di espressione, ho ripreso in mano la mia vita, sprizzo energia da tutte le parti, sono normale, io che avevo quasi dimenticato come fosse la normalità. Il piacere di sentire forza e sicurezza, di vedere tutto con un’altra ottica, di non provare più disperazione, ma di aver capito, elaborato lo shock, che probabilmente, come dice Monique, veniva da un altro shock molto più lontano nella mia vita. Monique è riuscita a fare un miracolo per me, è come mi avesse ridato la vita. Non avrò mai parole sufficienti per ringraziarla.

Grazie Monique, sei un mito!

A.

__________________________________________________________________________________________________________________

 

 

De systemische avond vond ik heel geslaagd. Ik vind dat jullie een goede sfeer wisten te creëren en elkaar goed aanvullen. De oefeningen vond ik een goede manier om ieder voor te bereiden op het systemische werk en te laten ervaren dat je meer waarneemt dat wat je alleen ziet en hoort. Bijzonder vond ik ook hoe in korte tijd met weinig mensen mijn “vraag” werd neergezet in de opstelling en de bijzondere en diepgaande informatie/inzicht die daarbij naar voren kwam.

Ik heb zeer gewaardeerd dat je mij volgende dag opbelde om na te vragen hoe het met me ging en om nog even het een en ander na te bespreken.

Het is verrassend om te merken hoe snel zo’n opstelling doorwerkt. Mijn “vraag” ging over het contact met mijn moeder die buiten Nederland woont. Ik voelde me afgesloten omdat het me niet lukte telefonisch letterlijk en figuurlijk contact te hebben. De eerste volgende twee keer dat ik belde heb ik eindelijk een gesprek met haar kunnen voeren. En ook de volgende keren heb ik over het algemeen goed contact kunnen hebben. Een grote verbetering!

Kortom ik vond het een leerzame en verrijkende ervaring dankzij jullie professionele begeleiding.

Ik wens jullie veel succes met het systemisch werk.

Lieve groet,
D.

____________________________________________________________________________________________________________________

Een compliment voor jou voor deze avond. De rust en aandacht kwam bij mij heel plezierig over.
Je komt toch uit een andere wereld en voordat de match er is moet je even afkicken. dat deed je heel goed door met die ontspanningsoefeningen te beginnen. Is natuurlijk een must anders gaat het niet lukken. Maar de manier waarop , Uitstekend!!

Absoluut, je bent er voor geknipt. En zeker met de familie, bedrijf en andere opstellingen zullen en kunnen dingen heel helder worden. geen twijfel daarover.

I.

____________________________________________________________________________________________________________________

Ik vond het een heel bijzondere avond. Wist echt niet wat mij te wachten stond. We waren maar met een klein groepje maar toch werkte dat ook. Tijdens de (blinde) opstelling deed iedereen mee. Ik was verbaasd dat we allemaal zo natuurlijk onze representanten plek innamen en dat er vrij wat emoties los kwamen.
Ik denk wel dat als je dit vaker doet als representant, het je steeds makkelijker afgaat om de energie van iemand anders over te nemen.
Monique, ik vond je veel rust en zelfverzekerdheid uitstralen. Beide dank voor de inspirerende avond!

Groetjes,
M.

____________________________________________________________________________________________________________________

Bij deze wil ik je laten weten dat ik het woensdagavond een fijne avond vond.
De uitleg en de oefeningen van te voren, had ik nog niet eerder meegemaakt. Dat was goed om eens te ervaren.

De opstelling vond ik heel bijzonder, omdat ik mocht ervaren hoe de gevoelens van een moeder kunnen zijn t.o.v. haar overleden kind en hoe dit jaren later nog zo’n impact heeft op haar Zijn. Wat dit ook voor emoties kunnen geven naar de kinderen die nog in leven zijn.

Door deze ervaring kan ik nu beter doorvoelen hoe het voor mijn moeder geweest is en ook voor de mensen om mij heen die een kindje hebben moeten afstaan.
Weten deed ik dat al, maar voelen gaat toch een stuk dieper.

Een ervaring rijker, wat mij ook een diepere verbinding geeft met anderen die dit hebben moeten doorstaan. Ik hoop dat X. duidelijkheid heeft gekregen m.b.t. haar relatie met haar moeder.

Dank je wel voor deze leerzame ervaring!

Groetjes, R.

____________________________________________________________________________________________________________________

Ik vond de begeleiding erg fijn, maar kan het moeilijk omschrijven, aangezien het iets is wat ik voel. Ik heb geleerd beter een situatie van meer kanten te bekijken en de beste oplossing er voor te zoeken. Waardoor ik niet met een naar gevoel blijf zitten. Ook heb ik nu dingen uit het verleden af kunnen sluiten, hierdoor heb ik weer veel meer energie en kan ik mijn tijd in de dingen stoppen die ik echt leuk vind.

Groetjes, S.

____________________________________________________________________________________________________________________
Therapie, coaching, begeleiding, psychiatrie, holistisch begeleiding. Psychotherapie, psychotherapie, psychotherapie, coaching, coaching, coaching. loopbaancoach, loopbaancoach, loopbaancoach, systemische opstellingen, systemische therapie, psychotherapie psycholoog, psycholoog, psycholoog, psycholoog, hypnotherapie, hypnotherapie, hypnotherapie, emdr, emdr, emder, emdr, emdr, emdr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s