De mens achter de praktijk

imageGa hier naar de vernieuwde website van mijn praktijk: www.praktijksensus.com

Het beste voorbeeld dat je kunt geven ben je zelf….

Mijn naam is Monique Nouwen. Geboren te Maastricht en inmiddels alweer lange tijd woonachtig in de Randstad ben ik een tijd lang geëmigreerd naar Italië en als remigrant weer teruggekomen naar Nederland. Het beleven van verschillende culturen en talen heb ik ervaren als blikverruimend en een verrijking.

Mijn levenspad is van jongs af aan en lange tijd een boeiende, niet gemakkelijke reis geweest vol uitdagingen. Daardoor ook een zoektocht naar filosofische en psychologische antwoorden op mijn vele mentale, emotionele en zielen-vragen. Een weg die zich heeft ontwikkeld tot een bijzonder bewustwordingsproces waarbij ik veel heb geleerd over mijzelf, anderen en het leven.
Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en zie dit als een rijkdom die ik graag wil delen. Mijn ontwikkeling houdt echter niet op, maar blijft doorgaan.
Ik weet vanuit mijn eigen ervaring dat liefdevol en beter leven, veranderend vanuit je eigen kracht mogelijk is, ook als je daar nog ver vanaf lijkt te staan en je daardoor niet of moeilijk kunt voorstellen dat dit echt kan.

Alles wat je nodig hebt om je maximaal te ontwikkelen en te ontplooien is al aanwezig. Je bent je er misschien nog niet (helemaal) bewust van hoe je deze bronnen het beste kunt aanboren en kunt alleen maar zelf beslissen of je dat ook werkelijk wilt.
Een duurzame verbinding met je innerlijke kracht ervaren en liefdevol jezelf en de wereld om je heen kunnen beleven met gevoel van innerlijke ruimte en vrijheid…..helderheid krijgen over oude overtuigingen en patronen en deze ombuigen…. het is absoluut mogelijk! Dit zeg ik vanuit mijn persoonlijke ervaring en de ervaringen van mijn cliënten.

Met een brede levenservaring op de achtergrond en op werkgebied een jarenlange ervaring als zelfstandig ondernemer, beeldend kunstenaar, coach/counselor, docent, mentor en vertrouwenspersoon heb ik mijzelf steeds als inspirator ervaren en uiteindelijk de logische stap gemaakt om mij verder te specialiseren in de professionele begeleiding van mensen op weg naar een beter leven, veranderend vanuit eigen kracht. Voor mij was het een natuurlijke en vanzelfsprekende stap vanuit mijn hart.

Verbonden als supervisor aan de “Academie voor Psychodynamica” ben ik ook werkzaam als leertherapeut, supervisor -en stagebegeleider….blij dat ik mijn steentje mag bijdragen bij de professionele ontwikkeling van therapeuten en coaches in opleiding.

Naast mijn deskundige opleiding ben ik zorgvuldig, liefdevol, aandachtig, steunend, warm, betrokken en bemoedigend. In mijn werk verbind ik lichtheid met diepgang, kennis met levenservaring en denken met voelen.
Mijn begeleiding en handelingen onderscheiden zich door een dynamische aanpak op het mentale, emotionele en bewustzijnsniveau dat ook doorwerkt op lichamelijk niveau. De werkwijze is holistisch (synergetische benadering die behandelt op basis van de gecombineerde fysieke, emotionele en spirituele aspecten van het welzijn/de gezondheid of het uitblijven daarvan).
Indien nodig en daar waar een therapeut met andere disciplines of arts (met brede holistische zienswijze en extra opleiding in de complementaire/ alternatieve werkwijze) meer kan betekenen of waar een combinatie sneller tot het gestelde doel leidt, overleg ik dat graag met mijn cliënten om ze vervolgens door te verwijzen naar een van de specialisten binnen mijn netwerk.
Er is een gezegde dat een therapeut een cliënt nooit verder kan begeleiden dan hij of zij zelf gekomen is en dat zou zo maar eens waar kunnen zijn.
De referenties zijn het beste voorbeeld!

Voor een afspraak kunt u naar de contact-pagina en het intake-formulier.

keurmerk-psychodynamisch-therapeut-groot     Afbeeldingsresultaat voor PSYCH-K    rbcz-logo    logo-vbag-zonder-tekst  Logo SCAG

Praktijk SENSUS is aangesloten bij bovenstaande beroeps-organisaties.
Dit staat garant voor opleidingsniveau en specialisatie. Hierdoor worden consulten (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering onder: alternatieve geneeswijze of complementaire geneeswijze.
Controleer altijd zelf of dat voor uw verzekering geldt en hoeveel de vergoeding per consult bedraagt.

Voor een korte video met uitleg ga naar de volgende link (oordopjes zijn hierbij nodig voor het geluid):
https://www.youtube.com/watch?v=YKthhHawWNI

Specialistische opleidingen:
Psycho(dynamisch)therapeut Master-Practitioner.
Psycho(dynamisch)therapeut Practitioner (ook counselor, coach en trainer).
Analytische tekentherapeut.
Therapeut/begeleider systemische familie –en organisatieopstellingen.
PSBK (Cpion/SHO geaccrediteerd)

Psychotherapie, rotterdam, randstad, den haag, Gouda, hillegersberg, psychologie. Therapie, coaching, begeleiding, psychiatrie, holistisch begeleiding. Psychotherapie, psychotherapie, psychotherapie, coaching, coaching, coaching. loopbaancoach, loopbaancoach, loopbaancoach, systemische opstellingen, systemische therapie, psychotherapie psycholoog, psycholoog, psycholoog, psycholoog, hypnotherapie, hypnotherapie, hypnotherapie, emdr, emdr, emder, emdr, emdr, emdR EMDR EMDR EMDR EMDR emdr emdr emdr, BDE, BDE, NDE, NDE, NDE, BDE, HSP, HSP, HSP, HSP, verlies, verlies, rouw, rouw, rouw, angsten, angsten, stresws, stress, stress, burnout, burnout, burnout, burnout,